Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

GELIJKSPEL DIEPENHEIM JO14 IN SPANNEND DUEL

2 maart 2024 20:15

In een spannend duel heeft Diepenheim JO14-1 met 4-4 gelijkgespeeld tegen Sp Lochem JO14-2. Het gelijkspel was vanuit beide teams gezien verdiend te noemen.

Diepenheim miste in deze wedstrijd verdediger Brent van de Meer die herstellende is van een breuk in zijn pols en hopelijk volgende week weer mee kan doen. De leeftijdgenoten van Lochem hadden al twee wedstrijden gespeeld, dik verloren van koploper Sportclub Rijssen JO14-1 en gewonnen van Excelsior JO14-4. Het was een gelijkopgaande wedstrijd van beide kanten, maar voorin had geen van beide teams het vizier op “superscherp” staan. Ook vorig jaar hebben de twee teams duels tegen elkaar gespeeld en de teams wisten dat ze aan elkaar gewaagd waren en dat elk doelpunt beslissend kon zijn. Dan is het wel heel prettig als je snel op 1-0 komt en dat gebeurde in de 7e minuut. Weer een bekende snelle aanval van rechts met Beau Draaijer. De doelman van de bezoekers vergat uit te komen en was kansloos toen Beau voorzette op Jack Laiser en de linksbuiten zijn zoveelste doelpunt maakte sinds hij bij Diepenheim voetbalt. Maar na deze openingstreffer bleef het tot de rust 1-0. Diepenheim was te slordig voorin en Lochem vond keeper Riva Cramer een paar keer op zijn weg. Wessel Dijkerman had de grootste kans op 2-0, maar hij schoot voor open doel ruim naast. Even later kreeg Lochem een grote kans op de gelijkmaker, de aanvaller schoot de bal echter voorlangs. Een schot van Tom Vrielink werd nog net door de keeper over het doel getikt.

In de eerste tien minuten na de hervatting door de uitstekend leidende scheidsrechter Jordy Scheggetman, die maandelijks leuke columns schrijft in het Deeps Nieuws vanuit zijn beroep als wijkagent, kreeg Diepenheim drie tegenslagen te verwerken. Als eerste viel de gelijkmaker na een goede aanval op links waarbij de thuisclub niet goed verdedigde. Nou ja, deze was ook wel verdiend gezien het wedstrijdverloop. Maar toen even later eerst Tom Vrielink geblesseerd uitviel en direct daarna Lochem met een fraaie treffer de 1-2 op het scorebord zette, leek Diepenheim rijp voor de sloop. Beau Draaijer dacht daar echter anders over en toen bij een Diepenheimse aanval de keeper een schot van Jack Laiser niet klem kreeg, was Beau er als de kippen bij om de bal in het net te schieten: 2-2. Maar de 10 minuten daarna werd de score aan beide kanten nog verdubbeld. Eerst was het Lochem dat weer op voorspong kwam bij een schot dat net iets van richting werd veranderd, waardoor Riva Cramer er niet meer bij kon. Een door Lochem wat onnodig weggegeven vrije trap bracht de 3-3 op het bord. Wessel Dijkerman gaf voor en Jack Laiser rondde keurig af. Een minuut later werd Daan Onijs weggestuurd en hij wist de bal door de benen van de keeper te schieten, waardoor Diepenheim weer voorstond. Maar Lochem blijkt een hoekschop-specialist in huis te hebben die de bal er in één keer kan inkrullen bij de tweede paal als hij wind mee heeft en de paal niet wordt afgedekt. In de slotfase lag het spel vaak stil omdat er kleine blessures gingen spelen, maar gescoord werd er niet meer. Daarmee kregen beide teams het verdiende punt.

Diepenheim speelt op zaterdag 9 maart om 10:30 uur een uitwedstrijd bij SV Rijssen, een tegenstander die minimaal gelijkwaardig moet worden geacht. De inzet van de wedstrijd tegen Lochem zal opnieuw nodig zijn om aan het eind van dit duel niet met lege handen te staan.

Diepenheim JO14-1 – Sp. Lochem JO14-2 4-4 (1-0)

7. 1-0 Jack Laiser