GOEDE START DEC ’10 JO13-1 IN COMPETITIE

7271 NG
Borculo
tel. 0545-274280

DEC ’10 JO13-1 heeft een goede start gemaakt in de competitie. In Dijkhoek bij Borculo wist de ploeg te winnen met 3-5 van DEO JO13-2 in een uiterst sportieve wedstrijd.

De eerste helft ging gelijk op. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en nadat linksbuiten Lars Altena de bal net naast had geschoten miste ook DEO een grote kans toen een speler vrij voor het doel van keeper Joost Jorritsma opdook en net naast schoot. Na een kwartier kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong toen de bal na een hoekschop niet goed werd weggewerkt door DEC ’10 en een speler van DEO hiervan profiteerde: 1-0 dus. Beide ploegen wisten een paar kansen te creëren. Wessel Dijkerman was dichtbij de gelijkmaker, maar zag een schot over gaan. Aan de andere kant moest Joost Jorritsma een paar reddingen verrichten om een grotere achterstand te voorkomen. De gelijkmaker viel kort voor rust toen Floor Onijs een voorzet-schot op doel afleverde en de doelman van DEO in de fout ging bij zijn redding: 1-1. Floor had ook nog de 1-2 kunnen maken, maar miste de bal na een mooie voorzet van Lars Altena. DEC ’10 speelde in de eerste helft zeker net te afwachtend.

Het verschil werd in de eerste 6 minuten van de tweede helft. Allereerst was er een pass van Jesper Pardijs, waarna Wessel Dijkerman alleen op de DEO-keeper mocht aflopen en keurig afrondde: 1-2. Een minuut later lag de bal weer in het net toen Lars Altena op links doorkwam en zijn voorzet bij Wessel Dijkerman terechtkwam, die opnieuw raak schoot: 1-3. En toen Lars weer op snelheid op de linkerkant op kwam duiken, vond hij het tijd om zelf ook eens te scoren. Een fraaie boogbal over de keeper en het stond opeens 1-4. DEO was de kluts even helemaal kwijt en DEC ’10 nam wat gas terug. Een klein kwartier gebeurde er niet zoveel meer en de uitstekend fluitende scheidsrechter, die de jeugdspelers af en toe zelfs coachte en complimenteerde, had weinig te doen. Maar opeens werd er bij DEC ’10 een moment niet goed opgelet en wist DEO de 2-4 te maken. Het zou toch niet mis gaan ? DEC ’10 was meteen weer bij de les en toen Wessel Dijkerman op aangeven van Floor Onijs zijn derde treffer wist te maken, was het duel beslist. Door een onoplettenheid achterin bij DEC ’10 kwam DEO nog terug tot 3-5, maar dat was al ver in blessuretijd, dus bleef het daarbij.

DEO JO13-2 – DEC ’10 JO13-1     3-5 (1-1)

1. 1-0
  2. 1-1 Floor Onijs (actie)
  3. 1-2 Wessel Dijkerman (assist: Jesper Pardijs)