DEC ’10 JO13-1 VERLIEST TWEEDE BEKERWEDSTRIJD

7478 XA
Diepenheim
tel. 0547-351463

DEC ’10 JO13-1 heeft in het bekerduel zijn meerdere moeten herkennen in FC Dinxperlo JO13-3. De bezoekers, waarvan vrijwel alle spelers 2e jaars waren, gingen terecht met een 4-6 overwinning naar huis. Waarschijnlijk zal dit team zich ook plaatsen voor de volgende ronde.

En het begon zo goed voor DEC ’10, want binnen 20 seconden nadat scheidsrechter Wessel Roorda de wedstrijd had laten beginnen, lag de bal in het net van de bezoekers. Een aanval via Wessel Dijkerman, die keurig afrondde: 1-0. FC Dinxperlo leek even geschrokken, maar nam daarna het heft in handen. De ploeg bestaat uit een aantal snelle en creatieve aanvallers, waarvan het eigenlijk jammer is dat deze de eerste helft van dit seizoen in de 4e klasse moeten spelen. De spelers stichtten in ieder geval veel gevaar in de verdediging van DEC ’10, die niet was opgewassen tegen deze aanvalsgolf. Na 12 minuten was de wedstrijd geheel omgedraaid en stond het 1-3 voor FC Dinxperlo.

In plaats van door te stoten, lieten de bezoekers DEC ’10 weer terugkomen in de wedstrijd. Wessel Dijkerman wist wel raad met de kansen die hij kreeg en bracht de ploeg met twee doelpunten weer langzij: 3-3. Pal voor rust viel de 3-4 voor de gasten.

Het kon nog alle kanten op, maar in feite wist DEC ’10 wel dat het vandaag een lastig karwei zou worden. De bezoekers hadden meer kansen gehad, maar verspeelden er te veel. Precies de reden waarom ze vorige week op 0-0 bleven steken tegen FC Aramea, dat door de leiding van het team minder ingeschat wordt dan DEC ’10. De thuisclub ging op jacht naar de gelijkmaker. FC Dinxperlo liet DEC ’10 komen en probeerde met snelle tegenstoten de definitieve klap uit te delen. Al in de 5e minuut na rust werd keeper Joost Jorritsma met een fraai stiftballetje voor de 5e keer geklopt: 3-5. Meer aanvallen volgden, het was een open wedstrijd. Beide ploegen moeten nog wel voor een betere afwerking zorgen, zo bleek achteraf. En als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel, dat is ook bekend. DEC ’10 dwong een paar hoekschoppen af en na één van die hoekschoppen zag Floor Onijs de kans schoon om vanuit een scrimmage te scoren: 4-5 met nog 5 minuten te spelen. Alles of niets dus. Maar het werd niets, want een minuut later bepaalde FC Dinxperlo de eindstand op 4-6. De ploeg was beter en verdiende de overwinning. Aan de inzet van DEC ’10 mankeerde niets, de spelers moeten elkaar alleen nog wat beter leren te vinden. Maar voor een team waarvan de helft pas zijn tweede wedstrijd op het grote veld speelde, was het niet gek. Volgende week wellicht wat meer kans in de uitwedstrijd tegen FC Aramea uit Enschede.