DEC ’10 JO13-1 UITGESCHAKELD IN HET BEKERTOERNOOI

7544 RB
Enschede
tel. 053-4761932

Theoretisch was er nog een kans dat DEC ’10 JO13-1 zou doorgaan in de beker. Dan moest het zelf winnen bij FC Aramea JO13-1 en moest Dinxperlo JO13-3 punten laten liggen bij het reeds uitgeschakelde Tubantia JO13-3. Maar de ploeg was niet scherp genoeg en FC Aramea profiteerde daar optimaal van. Door een doelpunt in blessuretijd wist de club uit Enschede zich zelfs nog te plaatsen voor de tweede ronde.

Helaas konden niet alle spelers van DEC ‘10 aanwezig zijn bij dit duel. Door ziekte, een weekend weg en een langdurige blessure had de combinatieclub maar 1 wissel op de bank, terwijl de thuisclub de luxe had van 6 wissels. Maar het was puur op felheid op de bal waarop DEC ’10 eigenlijk de hele wedstrijd werd afgetroeft, waardoor de ploeg zelf weinig echte kansen kon creëren en FC Aramea dat wel deed. Al in de 7e minuut leidde dat tot de 1-0 voorsprong voor de ploeg uit Enschede. Een minuut later werd het 1-1 door een mooie volley van Floor Onijs na een hoekschop. FC Aramea stond in het eerste kwart van het duel vaak buitenspel, maar toen het bij een aanval een keer geen buitenspel was, scoorde de ploeg direct zijn tweede treffer. Kort voor rust gaf DEC ’10 onnodig een hoekschop weg, die tot de 3-1 leidde. Een schot van Floor Onijs had de ruststand nog op 3-2 kunnen brengen, maar de bal werd van de lijn gehaald.

Direct na de hervatting van de redelijk fluitende scheidsrechter pakte FC Aramea het initiatief weer en dat leidde binnen 2 minuten tot de 4-1. DEC ’10 kwam niet meer lekker in de wedstrijd, hoewel het probeerde wat het kon. De Enschedeërs maakten nog de 5-1 en toen kwam het bericht binnen dat FC Dinxperlo met 3-6 had gewonnen bij Tubantia. Maar met 3-6, waar een grotere overwinning werd verwacht. Het betekende dat FC Aramea nog 1 doelpunt nodig had om op doelsaldo te winnen van de Dinxperloërs en zich te plaatsen voor de 2e ronde van de beker. De leider bracht dat over aan zijn team en dus ging de ploeg in de laatste 10 minuten op jacht naar de 6-1, waarbij het bewust het risico nam dat DEC ’10 nog zou scoren en alles over zou zijn. Die kansen kwamen er voor de combinatieclub en voor FC Aramea wilde dat allesbeslissende doelpunt niet vallen. Totdat de blessuretijd in was gegaan. En pal voor het verstrijken van de blessuretijd wist een speler van de club uit Enschede zijn hele team in jubelstemming te brengen door de benodigde treffer te maken.  De sportieve wedstrijd tussen deze twee teams werd hiermee ook nog een gedenkwaardig duel.

Conclusie van dit bekertoernooi is dat DEC ’10 in de competitie punten kan pakken als het goede wedstrijden speelt, maar ook punten zal verliezen als het niet fel genoeg op de bal is. Tubantia lijkt te zwak voor de 4e klasse. FC Dinxperlo heeft het aan zichzelf te wijten (0-0 tegen FC Aramea terwijl het veel beter was en in de 1e minuut door onoplettendheid al een tegendoelpunt bij DEC ’10) dat het zich niet heeft geplaatst voor de volgende bekerronde. En FC Aramea staat er op het moment dat het moet, al moet het team nog wel letten op buitenspel en “nieuwe” spelregels, zoals dat bij een doeltrap de bal al sinds het begin van vorig seizoen binnen het 5 metergebied moet liggen.

DEC ’10 wenst FC Aramea veel succes in de volgende bekerronde(s) en alle drie tegenstanders veel succes in de competitie.