DEC ’10 JO13: EVEN WENNEN AAN HET GROTE VELD

7461 DX
Rijssen
tel. 0548-541944

In ieder geval twee conclusies zijn er getrokken na de eerste wedstrijden van het team dat DEC ’10 JO13-1 vormt dit seizoen: het team kan aardig voetballen, maar de spelers moeten nog wennen aan het grote veld.

Voor de beker wordt er gespeeld tegen drie teams die DEC ’10 ook in de competitie weer zal tegenkomen. In Gelselaar werd met 1-3 verloren van Markelo JO13-2 en in Rijssen werd met 4-2 verloren van Excelsior ’31 JO13-3. Deze teams met veel tweedejaars-spelers die al veel meer gewend zijn om op een groot veld te voetballen, wonnen ook allebei van Twenthe JO13-2 en mogen dus in het onderlinge duel volgende week uitmaken wie er doorgaat naar de tweede ronde.

De wedstrijd tegen Markelo moest verzet worden vanwege het dorpsfeest in Gelselaar en werd toen gepland op maandagavond. Markelo kwam binnen 5 minuten op 0-1, was de sterkere ploeg in de eerste helft en verdubbelde pal voor rust de score. In de tweede helft scoorden beide ploegen één keer. Het eerste doelpunt van DEC ’10 van dit seizoen werd gemaakt door Wessel Dijkerman, op aangeven van Geert de Greef.

Excelsior ‘31 had de eerste wedstrijd dik gewonnen en was ook tegen DEC ’10 de betere ploeg. De teams mochten op het hoofdveld spelen van de plaatselijke trots. Beide ploegen knokten voor wat ze waard waren en nadat Excelsior in de 13e minuut op 1-0 was gekomen, draaide DEC ’10 de wedstrijd in 6 minuten om. Twee keer profiteerde de combinatieclub van weifeling in de verdediging van de Rijssense ploeg. Eerst was Luuk Meerman alert bij een bal naar voren van Floor Onijs en even later wist Wessel Dijkerman zich vrij te spelen voor de keeper. Opeens stond het 1-2. Maar nog voor rust kwam de thuisclub terug in de wedstrijd en toen de goed fluitende scheidsrechter na 30 minuten de pauze inluidde, was het 4-2 voor Excelsior ’31.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord. De bezoekers stonden op het veld in betere positie dan voor de rust en de spelers van Excelsior waren te individualistisch bezig. Een bal die door keeper Joost Jorritsma (“die goal is wel erg groot”) nog net tegen de paal kon worden getikt, was het gevaarlijkste wapenfeit van de thuisclub. Zo bleef het 4-2 en kon DEC ’10 terugkijken op een goede wedstrijd.

DEC ’10 JO13-1 gaat in het najaarsseizoen spelen in de 3e klasse en bestaat uit Rick ter Doest, Geert de Greef, Jesse Mensink, Luuk Meerman, Thijs Linthorst, Floor Onijs, Jurre Ooijman, Joost Jorritsma, Jurre Oplaat, Kars Boonk, Lars Altena, Wessel Dijkerman, Ruben Oonk en Rob Bannink. Leiders zijn Marc Dijkerman en René Ooijman. Trainers zijn Dinant Meerman, Frank Mensink, René Altena en Richard Oonk. Assistent-grensrechter bij het team is Arjan Knoop.