Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

DIEPENHEIM JO13-1 “WIND” NET NIET

23 april 2022 20:45

In de uitwedstrijd tegen Winterswijk JO13-3 kwam Diepenheim JO13-1 op 0-3 en op 3-5, maar de ploeg wist de voorsprong net niet vast te houden. Diep in blessuretijd wist de thuisclub nog een punt in de wacht te slepen. Diepenheim profiteerde optimaal van de harde wind die precies over de lengte van het veld waaide, Winterswijk profiteerde van een fout van de scheidsrechter die een buitenspeldoelpunt over het hoofd zag. Nog vervelender voor Diepenheim was het uitvallen van Ruben Oonk met een flinke enkelblessure. Omdat koploper Erix/KSV JO13-1 zich vergaloppeerde in Lochem (3-2 verloren), wordt het nog loeispannend om het kampioenschap.

Diepenheim moest in dit duel aantreden zonder de zieke Boet Lammertink en de afwezige Brent van de Meer. Daarentegen was Thomas Bannink weer terug van zijn armblessure. Hij begon samen met Milan Boonk, die ook ziek was geweest, op de bank. Het duel tussen de subtoppers werd afgewerkt op het hoofdveld van FC Winterswijk en aanvoerder Kars Boonk koos in de eerste helft voor “harde wind mee” nadat hij de toss gewonnen had. Dat bleek achteraf een goede keuze, want hoewel de thuisclub in de beginfase een enorme kans kreeg (bal hoog over nadat speler alleen voor doel komt), was Diepenheim daarna de meest aanvallende ploeg en ook het best verdedigende team. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers dan ook verdiend op voorsprong. Wessel Dijkerman, die bij afwezigheid van Boet de hoekschoppen mocht nemen, zag zijn kans om weer eens één van zijn befaamde krulballen af te geven. Zonder dat de bal door iemand geraakt werd, vloog het door de wind gedragen leer bij de tweede paal in het net: 0-1. En nog geen twee minuten daarna gaf Beau Draaijer de bal goed aan Lars Altena en had de spits ook een krulbal in huis: 0-2. Mede door de tegenwind liep het niet bij Winterswijk, maar de ploeg speelde ook niet naar behoren en de leiding kon onmogelijk tevreden zijn over het spel van de thuisclub. Ruben Oonk werd een keer onderuit gehaald en hij mocht recht voor het doel op 25 meter een vrije trap nemen. Met een harde hoge bal wist hij de doelman voor de derde keer te verschalken: 0-3. Hoewel het al de derde confrontatie was tussen teams van FC Winterswijk JO13 en Diepenheim JO13 dit seizoen, was de thuisclub even vergeten dat Diepenheim tot de zomer nog in het blauw speelt (wedstrijdverslag van UNO niet gelezen, heren ?) en één van de spelers van de thuisclub leek niet eens te weten dat de bal niet achter de achterlijn mag liggen bij het nemen van een hoekschop. Gelukkig trad de scheidsrechter hier goed tegenop en hij gelastte de speler om de bal op de juiste plek neer te leggen. Een hoekschop was wel de aanleiding tot het eerste doelpunt van FC Winterswijk. Toen de bal in het strafschopgebied van Diepenheim bleef hangen, nam Tommy Poortman het leer al dan niet per ongeluk met de arm mee en daar kregen de bezoekers zoveel voordeel uit dat de scheidsrechter besloot om een penalty te geven. Pech voor Tommy maar, eerlijk is eerlijk, wel terecht. Keeper Sem Schreurs wist de bal naar boven te stompen, maar het schot was zo hard dat het leer in het dak van het doel verdween in plaats van boven de lat. De ploegen gingen daarom met 1-3 de rust in.

Tja, 2e helft dus harde wind tegen. Zelf voor gekozen. Maar hoe was de stand geweest als Diepenheim in de eerste helft met tegenwind had gespeeld ? We zullen het nooit weten en dat is maar goed ook. FC Winterswijk profiteerde direct door weer een lange hoge bal op doel af te leveren. Deze keer faalde de aanvaller niet en 25 seconden na de hervatting stond het 2-3. Uiteraard wilde Winterswijk meteen door om het duel nog winnend af te sluiten. De ploeg doet immers nog goed mee voor het kampioenschap en puntverlies tegen Diepenheim werd niet getolereerd. Gelukkig had Diepenheim het verdedigend goed op de rails, maar op het middenveld kreeg de ploeg een enorme domper te verwerken. Ruben Oonk werd bij een aanval betrokken, maar zijn enkel klapte dubbel en voor hem was het duel direct teneinde. Hij werd voor behandeling naar de EHBO gebracht en zal een tijd niet mee kunnen spelen. Hoe lang dat is, zal later nog wel duidelijk worden. In ieder geval kon Ruben nog steeds niet op het been staan toen hij door de leiding werd thuisgebracht en had hij erg veel pijn. Gelukkig is Diepenheim de komende twee weekenden vrij.

Na een korte onderbreking ging de wedstrijd verder en Beau Draaijer zette een mooie aanval op, waarbij hij de bal net voorlangs schoot. Daarna kwam de tweede tegenvaller voor Diepenheim. Een hard schot op doel, gepareerd door keeper Sem en een speler die de bal opvangt en scoort. Grensrechter Arjan had gezien dat de doelpuntenmaker bij het afleveren van het harde schot op doel in buitenspelpositie stond, maar de scheidsrechter die op ruim 30 meter van het doel stond toen deze situatie zich voordeed, beoordeelde Arjans vlagsignaal als onterecht en kende het doelpunt toe. Zo was het opeens gelijk, maar Diepenheim had vandaag een natuurlijke medespeler in de vorm van de wind. De ploeg zette niet bij de pakken neer en toen Wessel Dijkerman een vrije trap mocht nemen, leverde hij een schot op doel af dat normaal over was gegaan, maar nu door de tegenwind eerder daalde dan de bedoeling was van de keeper van de thuisclub en pardoes het doel in viel: 3-4 dus en weer hoop bij Diepenheim, zeker toen na de mooiste aanval van het duel Wessel bediend werd door Beau Draaijer en hij met zijn 3e doelpunt de stand op 3-5 bracht. Maar er waren nog wat minuten te spelen. Kort na de 3-5 wist FC Winterswijk opnieuw terug te komen na een hoekschop en kwam het op 4-5. Zat er nog een punt in voor de thuisclub ? Inderdaad, want in blessuretijd werd het nog 5-5 toen, wederom na een hoekschop, een speler niet werd aangevallen en hij de bal voor kon zetten. Eén van zijn meegekomen teamgenoten schoot de bal in het doel en bepaade de eindstand op een gelijkspel. Voor de neutrale toeschouwer een mooi duel, maar beide teams baalden na afloop omdat ze niet gewonnen hadden. Zeker voor de thuisclub zou het zomaar eens cruciaal puntverlies kunnen zijn geweest in de strijd om het kampioenschap, omdat het doelsaldo van FC Winterswijk aanmerkelijk beter is dan dat van Erix/KSV. De leiding van Diepenheim kon niet anders dan tevreden zijn over het getoonde spel en zeker over de inzet van de spelers.

Ruben, namens het hele team van harte beterschap gewenst. En Boet ook uiteraard.

FC Winterswijk JO13-3 – Diepenheim JO13-1 5-5 (1-3)

15. 0-1 Wessel Dijkerman

17. 0-2 Lars Altena

24. 0-3 Ruben Oonk

29. 1-3 (penalty)