DEC ’10 JO13-1: WE VOETBALLEN WEER !!!

29 augustus 2020 20:00

Maar liefst 25 weken heeft het voetballen stil gelegen. Maar eindelijk mochten de jeugdteams van DEC ’10 weer gaan voetballen. De jongens en meiden van DEC ’10 JO13-1 hadden er in ieder geval zin in en lieten dat zien in een goede wedstrijd. Het bekerduel in Hengelo tegen Tubantia JO13-3 werd met 1-6 gewonnen.

De Hengeloërs zelf waren blijkbaar nog niet klaar voor het seizoen. Toen de wedstrijd begon, moesten de cornervlaggen nog ergens gehaald worden en de club is een jaar na de spelwijziging blijkbaar nog steeds niet op de hoogte dat de keepers van JO13 nu hun doeltrap vanaf de 5-meterlijn moeten nemen in plaats van dat dit mag vanaf de rand van het strafschopgebied.

DEC ’10 JO13-1 bestaat dit seizoen uit een aantal spelers die vorig jaar voor het eerst op een groot veld moesten spelen en een aantal spelers dat vandaag voor het eerst een wedstrijd op het hele veld een wedstrijd aanving. Bij Tubantia was dit anders, daar debuteerde de overgrote meerderheid vandaag op een groot veld. DEC ’10 kwam meteen goed in de wedstrijd en kreeg in de 5e minuut zijn eerste kans. Floor Onijs schoot de bal op de lat en de rebound van Wessel Dijkerman werd door de tegenstander op de lijn gered. Een minuut later was het alsnog raak. Ruben Oonk kreeg op links de bal en schoot op doel, waarbij de keeper de bal onder zich door liet rollen: 0-1. Het was echt niet zo dat Tubantia niet aan het voetballen kwam, maar gevaarlijk werd de ploeg niet in het eerste kwartier. Een snelle aanval via opnieuw Floor Onijs en Wessel Dijkerman zorgde ervoor dat DEC ’10 op een 0-2 voorsprong kwam. Tubantia gaf zich nog niet gewonnen en kreeg twee uitgelezen mogelijkheden op een doelpunt toen er niet goed genoeg werd verdedigd door DEC ’10 en een speler alleen op keepster Manou Riethorst af mocht lopen. Maar Manou, die voor het eerst op een groot doel stond omdat de vaste keeper Joost Jorritsma afwezig was, wist beide keren met een sublieme redding een treffer van de thuisclub te voorkomen. Mede dankzij haar stond het nog steeds 0-2 toen de scheidsrechter het rustsignaal floot, al had Jurre Ooijman nog een aardige kans op 0-3 net voor dat rustsein.

In de tweede helft ging DEC ’10 gewoon door en de ploeg verdedigde nu ook wat beter. Toen Floor Onijs na een fout in de verdediging de 0-3 liet aantekenen, leek de wedstrijd gespeeld. De doelman van Tubantia verrichtte nog een paar mooie reddingen om een grotere achterstand te voorkomen, maar werd uiteindelijk nogmaals geklopt door Floor: 0-4. Het duel was gespeeld en de thuisclub ging op zoek naar de eretreffer die het bij de beste Hengelose aanval in de tweede helft ook kreeg. Maar twee minuten later maakte ook Lars Altena zijn eerste doelpunt van dit seizoen en spits Wessel Dijkerman mocht zomaar een door Floor Onijs gegeven pass van achteruit aannemen om de eindstand op 1-6 te brengen.

Tubantia zal (hopelijk ook) geen maat zijn voor het niveau van de competitie in de 4e klasse, maar deze overwinning smaakt natuurlijk naar meer. Volgende week speelt DEC ’10 thuis tegen Dinxperlo JO13-3, dat tegen Aramea JO13-1 met 0-0 gelijk speelde.

Voor DEC ’10 JO13-1 spelen dit seizoen: Lars Altena, Dylan Beltman, Wessel Dijkerman, Abdulrazak Jasem, Boet Lammertink, Ruben Oonk, Jetz Wieringa, Kars Boonk, Joost Jorritsma, Jurre Oplaat, Floor Onijs, Rick ter Doest, Jurre Ooijman, Manou Riethorst en Jesper Pardijs. Leiders zijn Marc Dijkerman en René Onijs, aangevuld met grensrechter Arjan Knoop. Trainers zijn Richard Oonk en René Altena.