Sponsors

HSC ’21, DEC ’10 EN DEO WINNAARS BERT FLOOR-TOERNOOI 2019

9 juni 2019 11:45


Onder wisselende weersomstandigheden werd op zaterdag 8 juni 2019 het feestelijk jubileumjaar van V.V. Diepenheim het Bert Floor-toernooi gespeeld voor F-pupillen. In het door de jeugdafdeling DEC ’10 georganiseerde toernooi streden twaalf teams in drie poules van verschillend niveau om de winst. De bekers werden gewonnen door HSC ’21 JO9-1, DEC ’10 JO9-1 en DEO JO9-3.

Poule C van het laagste niveau was het meest spannend. Nadat vier van de zes poulewedstrijden waren gespeeld, konden nog 3 ploegen het toernooi winnen, maar uiteindelijk bleek het team van DEO JO9-3 het sterkste. Tweede werd Sportclub Enschede JO9-2, derde Witkampers JO9-2 en vierde Sp. Markelo JO9-3. Het team van DEO kreeg op dit toernooi het minste aantal doelpunten tegen (slechts 2) en was daarmee het best verdedigende team. 

In poule B deed de ploeg van het organiserende DEC ’10 JO9-1 mee en de ploeg was daar verreweg het beste team. Het team scoorde 16 keer in drie wedstrijden en was daarmee het meest scorende team van het toernooi. Hier moesten de bezoekers van DEO JO9-2 genoegen nemen met een 2e plaats. Sportclub Enschede JO9-1 werd derde en de vierde plaats ging naar HSC ’21 JO9-2. 

In hoofdpoule A wonnen Sp. Neede JO9-1 en HSC ’21 JO9-1 allebei hun eerste twee wedstrijden en dus moest het onderlinge duel de beslissing brengen wie er met de beker naar huis zou gaan. De ploeg uit Haaksbergen had aan een gelijkspel voldoende om op doelsaldo poulewinnaar te worden, maar liet het daar niet op aankomen. HSC ’21 won met 4-1. Derde in deze poule werd Witkampers JO9-1 dat in de laatste poulewedstrijd won van DEO JO9-1. De ploeg uit Borculo was de enige ploeg op het toernooi dat helaas alle drie wedstrijden verloor.

 

Tussen de wedstrijden door mochten alle spelers per team penalty’s nemen op jeugdkeepers Jordy Rupert en Stephan Temmink. Daaruit kwamen 12 teamwinnaars die in de finale tegen elkaar mochten beslissen wie er met de penaltybokaal aan de haal zou gaan. Waar het meestal erg spannend wordt tussen 2 of 3 spelers die als laatste overblijven, was het deze keer erg snel bekeken. Milan Boonk mocht voor DEC ’10 JO9-1 het spits afbijten, maar hij miste. Dat deden ook alle andere finalisten, behalve Tijs Kornegoor van Sp. Neede, die de bal onberispelijk hard in de touwen schoot. Hij kreeg de beker uitgereikt uit handen van beide keepers. 

Omdat de naamgever Bert Floor voor het eerst in het voor de 35e keer georganiseerde toernooi zelf niet aanwezig kon zijn, werden de prijzen uitgereikt door Joke van Egteren en Arjan van de Haar. Voor alle deelnemers was er een herinneringsmedaille en een appel en de drie winnende teams kregen een beker. Namens de organisatie bedankte speaker Arjan Knoop alle teams voor het meedoen en hij sprak de wens uit dat alle deelnemende clubs volgend jaar terug zullen komen.  

  

Eindstanden poules

Poule A

HSC ’21 JO9-1                    9 punten

Sp. Neede JO9-1             6 punten

Witkampers JO9-1          3 punten

DEO JO9-1                          0 punten

 

Poule B

DEC ’10 J09-1                     9 punten

DEO JO9-2                          4 punten

Sp. Enschede JO9-1        3 punten

HSC ’21 JO9-2                    1 punt

 

Poule C

DEO JO9-3                          7 punten

Sp. Enschede JO9-2        6 punten

Witkampers JO9-2          3 punten

Sp. Markelo JO9-3          1 punt

Organisatoren Joke van Egteren, Arjan van de Haar, Arjan Knoop en Biense Klein Braskamp kregen van diverse teams grote complimenten voor de organisatie van dit toernooi.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!