ZWAAR BEVOCHTEN OVERWINNING DEC ’10 JO17-1

26 mei 2019 10:00

Op papier leek het een redelijk gemakkelijke wedstrijd te worden, maar de spelers van DEC ’10 JO17-1 hebben alle zeilen moeten bijzetten om bij de thuiswedstrijd tegen het onderaan staande GFC JO17-2 de punten in eigen huis te houden. Het werd 5-4.

Het team kan vrijwel compleet aantreden tegen de bezoekers uit Goor. Als scheidsrechter staat Roy Brinkman op papier, maar die heeft nog teveel last van een blessure en voor hem in de plaats komt Arjan Knoop het veld op. Hij vraagt aan de aanvoerders om er een sportieve wedstrijd van te maken, er staat immers niets meer op het spel.

En in het begin lukt dat prima. DEC ’10 begint beter aan het duel dan de tegenstander en dat zal uiteindelijk ook de doorslag geven voor de eindstand die na het duel op het scorebord staat. Een aanval op rechts via Chuck Blank is de aanleiding tot de openingstreffer. Chuck zet goed voor en Guus Volkerink mag binnen de vijf meter ongehinderd scoren: 1-0 dus. GFC wil zich niet laten afslachten en komt nu wat beter in de wedstrijd. Voordat het eerste kwart van het duel is verstreken, hebben de bezoekers al twee keer de lat boven keeper Jordy Rupert geraakt, maar de ploeg uit Goor heeft moeite met verdedigen. De spelers van DEC ’10 zijn nogal snel als ze aanvallen, maar ze vergeten daarentegen dat er nog iets geldt als een buitenspelregel, al wordt de grensrechter van GFC er een paar keer van beschuldigd onterecht zijn vlag in de lucht te steken.

Met nog een klein kwartier te spelen in de eerste helft komt DEC ’10 op 2-0. Cas Stokkink geeft een mooie assist en het is weer Guus Volkerink die op de goede plaats staat. Zou het dan toch een gemakkelijk duel worden voor de combinatieclub ? Misschien wel, maar dan moet je niet in je eigen strafschopgebied een speler van de tegenstander tegen de enkel schoppen als deze aan de bal is. De scheidsrechter die eerder bij een struikelpartij in hetzelfde strafschopgebied geen overtreding zag, wijst nu gedecideerd naar de penaltystip. Er komen geen protesten van DEC ’10 en GFC benut de toegekende elfmeter prima: 2-1.

De bezoekers proberen door te drukken, maar DEC ’10 blijft het betere team. In de extra tijd van de eerste helft komt de ploeg op 3-1. De keeper van GFC mist de bal als Jelle Luttikhedde een doelpoging waagt en zo gaat de thuisclub tevreden de kleedkamer in. Bij GFC wordt vooral veel gemopperd op elkaar.

De tweede helft is een heel ander verhaal. Het gaat nu helemaal gelijk op en het is wachten totdat één van de vele kansen die beide ploegen krijgen benut gaat worden. Wordt het 4-1, dan zit het duel op slot. Maar als het 3-2 wordt, kan het duel nog alle kanten op. En het wordt 3-2 als Jordy Rupert met een mooie stiftbal wordt geklopt. De appeltjes zijn nu rijp. Vijf minuten later valt de 4-2, een doelpunt van Mart Keuter. Weer vier minuten daarna wordt het 4-3 en als DEC ’10 een hoekschop krijgt en de keeper bij een poging de bal naast te tikken het leer in zijn eigen doel slaat, is het 5-3. Zonder dat het echt gemeen wordt, schuwen de ploegen niet om af en toe een overtreding te maken of een stevige tackle in te zetten. Scheidsrechter Arjan houdt het niet kort genoeg en past te vaak de voordeelregel toe en dat wekt enige irritatie op. Het wordt nog 5-4, drie minuten voor tijd. GFC ruikt zijn tweede punt in de competitie, maar zal dan nog wel een keer moeten scoren. In de blessuretijd vindt één van de bezoekers het nodig om een slaande beweging te maken naar een DEC ’10-speler en hij mag zich alvast gaan douchen. Drie, bijna vier minuten telt Arjan bij, maar het blijft uiteindelijk 5-4. DEC ’10 eindigt hiermee op plaats 6 in een competitie van 11 teams.