DEC ’10 JO13-1 VERLIEST LAATSTE COMPETITIEWEDSTRIJD

26 mei 2019 10:00

Het wisselvaliig spelende DEC ’10 JO13-1 heeft zijn laatste competitiewedstrijd verloren. Thuis tegen Sp. Neede JO13-2 werd het 3-6.

Als op zaterdagmorgen de ouders van Geert de Greef laten weten dat de snelle laatste man van het team vanwege ziekte niet mee kan doen, weet de leiding van DEC ’10 JO13-1 dat het een nog moeilijkere wedstrijd gaat worden dan het al was. Neede staat in de stand weliswaar onder DEC ’10, maar behalve de top 2 (Winterswijk en VIOS-Beltrum) lijkt iedereen van elkaar te kunnen winnen in de competitie. Toch maar gewoon aan de wedstrijd beginnen. Neede heeft er precies 11, maar er zullen nog wat spelers nakomen. Alles is prima, het gaat nergens meer om. Gewoon goed beginnen aan het duel en dan zien we wel hoe het loopt.

Geert wordt nodig gemist, want Neede beschikt over snelle aanvallers en met name de rechtsbuiten is naast snel ook nog erg behendig. Tot twee keer toe behoedt keeper Gijs Landeweerd zijn team voor een vroege achterstand. Een hoekschop aan de andere kant van het veld leidt tot de openingstreffer. De bal wordt afgeslagen, maar Ruben van de Haar staat dan op de goede plek en hij schiet DEC ’10 naar een 1-0 voorsprong. Kort daarna weet Neede ook te scoren en het tweede kwart van het duel gaat gelijk op. Beide ploegen krijgen kansen om opnieuw op voorsprong te komen, maar de verdedigingen doen hun werk goed en er staan prima keepers op beide doelen. De wedstrijd lijkt naar een 1-1 ruststand te gaan totdat een speler van Neede in een duel om de bal struikelt zonder dat er een overtreding op hem wordt gemaakt en binnen de beruchte lijnen op de grond terecht komt. Scheidsrechter Jelle Luttikhedde ziet er tot ontzetting van alles wat DEC ’10 een warm hart toedraagt een penalty in en dit buitenkansje weet Neede te verzilveren: 1-2. Nog voordat DEC ’10 van de schrik en teleurstelling is bekomen, ziet de rechtsbuiten van de bezoekers zijn kans schoon en scoort binnen anderhalve minuut twee keer. In plaats van 1-1 staat het dan opeens 1-4, en eigenlijk is de wedstrijd dan al wel gespeeld.

Direct na de ranja is het opnieuw de rechtsbuiten die van zich doet spreken. Hij is helemaal in zijn element en maakt zijn derde én vierde treffer. Pas in de laatste 10 minuten, als Neede wat goede spelers vervangt door een paar jongere, kan DEC ’10 nog enigszins terugkomen. Ruben van de Haar, die eerder met een fraaie stiftbal al de paal heeft geraakt, weet de 2-6 te maken na een fraaie aanval via Luuk Meerman en Jesse Mensink en kort voor tijd brengt Ruben met zijn derde treffer de eindstand op 3-6. Neede is ook nog een paar keer gevaarlijk met op rechtsvoor een kleine jonge speler die net zo behendig lijkt als de speler die hij mag vervangen, maar nog wat snelheid mist. Voor het publiek is het wel genieten om zo’n speler aan het werk te zien.

DEC ’10 JO13-1 is in de 4e klasse op een 6e plaats geëindigd. Een middenmoter met 5 overwinningen, 1 gelijkspel (tegen medekoploper Winterswijk) en 5 nederlagen. Er had meer in gezeten als het team wat vaker compleet was geweest en af en toe met wat meer inzet had gespeeld. Maar over het algemeen heeft het toch een redelijk seizoen gedraaid.